View_center_CF.jpg

Pulpitur til Rungsted Kirke

Kirken har i sit oprindelige udtryk en nøgtern og underspillet ro i sin materialitet, inventar og detaljer. Selve hovedskibet er et smukt og enkelt rum med et smukt lysindtag, hvor de hvidkalkede vægge komplimenteres af malede bænke og paneler. Detaljer af messing og forgyldning er med til at give rummet karakter. Alteret indrammes smukt af den store bue, og i den modsatte ende, er kirkens pulpitur placeret over indgangsdøren.

pulpatur+skitse_plan_1_200_A3.jpg

Det nye pulpitur

Med udgangspunkt i ønsket om åbenhed og mere plads, foreslår vi en enkel løsning, som med sin åbne og luftige struktur, skaber de bedst mulige vilkår for, at kor, orgel og andre instrumenters lyd kan fylde kirkerummet.

Med den nye udformning blotlægges den smukke bue, som nu er gemt væk, men som har været en vigtig del af kirkens oprindelige identitet.

pulpatur%2Bsnit_1_10_A2.jpg
pulpatur+snit_opstalt_1_50_A1.jpg
 

Materialitet og Arkitektonisk udtryk

Pulpiturets udføres som en stålkonstruktion, hvor værnet udgøres af i alt 82 rektangulære stålprofiler, som er fastgjort til dækkonstruktionen.

Balustrene opbygges i sektioner af en meters længde for at gøre konstruktion og montering på stedet nemmere. Efterfølgende belægges de synlige stålelementer med bladguld.

Gulvet på det nye pulpitur udformes med en konstruktion og en overflade, der virker lyd dæmpende, for ikke at skabe forstyrrelser for de aktiviteter der forgår i kirken, når korsanger og musiker bevæger sig rund på Pulpituret.

For at understrege og sikre det enkle udtryk, er der indtænkt en løsning hvor flytbare nodestativer placeres i bøsninger i gulv, så det særlige Rungsted nodestativ altid placeres i fast takt og i overensstemmelse med det samlede arkitektoniske udtryk.