lanternen

Lanternen

Skole og aktivitetshus i Våler, Norge - Åben konkurrence 2017 - Igangværende hovedprojektering, byggestart nov. 2019

Forslaget til skole- og aktivitetshuset i Våler vandt 1. plads i en åben arkitekt konkurrence. Projektet består af et aktivitetshus samt en ny skole for 1.-7. klasse med SFO på i alt 10.000 m2.

Anlægget skal fungere som et tydelig samlingspunkt og mødesplads for alle generationer i byen, og på denne måde blive et centralt element i udviklingen af Våler centrum. Aktivitetshuset indeholder en multihal, en svømmehal, et bibliotek samt en musikskole, og skal bruges af både skolen og Vålers øvrige befolkning.

Som et samlende element, fungerer skolens udearealer som en bypark udenfor skolens åbningstid.

Aktivitetshus, skole og byparken

Aktivitetshus, skole og byparken

Kulturhuset set fra Glomma

Kulturhuset set fra Glomma

Svømmehal

Svømmehal

Multihal

Multihal

Bibliotek

Bibliotek

Skolen

Vålers nye skole ligger som en præcis stang overfor rækken af lave huse som oprindeligt er bygget til skolens lærere. Stangen har knopskydninger hvor der er behov for ekstra lys og introducerer på den måde en mindre skala i møder med de omkringliggende småhuse.

Ankomsten er trukket ind under taget så børn og forældre kan vente beskyttet i tørvejr. Fællesarealerne er placeret i forlængelse af indgangspartierne så garderoberne får glæde af lyset og kan indgå i fællesarealerne når de ikke bruges til skoskift. Et hævet område over Grupperum og gang giver lys og luft til de indeliggende områder. Baserummene er orienteret mod nord så der ikke er behov for solafskærmning mens de sydvendte nicher ved indgangspartierne bliver dejlige og beskyttede terrasser. SFO og lærerarbejdspladserne er placeret centralt i anlægget og med udsigt ud over parken og ankomsten.

Skolebygning

Skolebygning